Min resa

För 2,5 år sedan var jag i Nepal med min man och vänner på trekking. Det var en spännande och utmanande resa på många sätt. Naturupplevelserna var fantastiska och bergen var bedårande vackra.          

Jag minns efter en dagsetapp hur jag i slutet av resan fick syn på en annons via ett tidningsmail. Tidningen ”Inspire” gjorde reklam över en kurs i att jobba med sitt inre med olika tekniker och något som handlade om Shamanskt helande. Kursen skulle hållas I Lewes i England i början på december 2016. Jag bara kände inom mig att jag ville gå denna kurs, trots att den var i England och skulle vara på engelska. 

Droppen var när jag hamnade på efterkälke på vandringen och kände mig ensam, lämnad. Min kropp gav en reaktion p g a mitt inre arbete och att jag inte sagt något till min omgivning om vad jag hela tiden brottades med. Tempot var högt och vi var alla trötta när vi närmade oss Luukla. Jag minns hur jag lutade mig mot mina gåstavar och skakade. Hade svårt att andas. Trodde att jag skulle dö av sorg/ ledsamhet. Den ångest jag kände inom mig och ledsamhet blev övermäktig. En guide vände om och gruppen stannade upp och kom tillbaka till mig. Han bara fanns där som stöd. När gruppen kom tillbaka kände jag av ilska, oförstånd och oro från min omgivning och själv hade jag skam, gråt och förtvivlan som pockade på inom mig. Kroppen lugnade ner sig till slut och så småningom kunde vi gå framåt igen, i lugnare takt. Vi slutförde vandringen.

Min barndom har innehållit en pappa som var borta mycket genom arbetet och som tog sitt liv när jag skulle fylla 16 år. Det blev många förändringar och mycket sökande för mig i mitt fortsatta liv. Vissa beteenden har inte varit sunda och mina rädslor att bli ensam, utanför och inte duga som jag är har varit några av mina demoner. Jag har hittat olika sätt att läka mitt inre genom åren och inom ramen för vad som känts okej. Nu såg jag den här annonsen så tydligt inom mig samtidigt som det fanns hinder såsom pengar, avstånd, att vi nu befann oss på resande fot och allt vad det innebar samt att jag skulle lämna familjen igen. Jag bara ville vara med på kursen och lyssnade till mig och min bestämda vilja. Det är möjligt att trekking-händelsen hjälpte till att fatta mitt beslut.

Anmälan kom in i sista sekund och jag hann knappt komma hem förrän resan till England var på gång. Ibland går det fort. Jag som knapp rest ensam någon gång. Visste inte ens hur jag skulle hitta rätt tåg efter flygsträckan. Det var många prövningar, nya människor som talade engelska på alla sätt å vis. Ibland förstod jag inte men jag fortsatte. Vår fantastiska ledare Cissi Williams är svenskfödd så jag kunde få hjälp med språksvårigheter ibland och en annan svensk tjej hoppade också på utbildningen som följde och det blev många resor till England.

Idag är jag så tacksam att jag gjort denna utbildningsresa. Det har gett mig inre styrka, tillit och mer tro på att det finns mer i livet att utforska och uppleva. Jag har lärt mig tekniker som jag kan använda för att guida människor, att jobba vidare med sig själva och må bättre. Jag har blivit modigare och vågar mer idag än tidigare. Jag har träffat fantastiska människor och fått nya vänner. Jag vill stötta människor genom samtal, tekniker inom energimedicin, meditationer och olika läkande processer enskilt och i grupp.

Ljus och kärlek/ Susanne